Game Theme and Concept(1)- kutay

Aşamalı (knockout+final) olacak flash oyunlarım için bilim-kurgu temalı bir senaryo yazdım ve strip cartoon olarak çizdim. Sümer mitololisinden esinlenerek hazırladığım temanın bu ilk bölümünde air hockey oyunum için hazırladığım bölümü görüyorsunuz. Anunnaki Marduk’dan gelen birçeşit uzaylı xenoformdur, ve kendilerine kaynak ve köle sağlayacak gezegenler keşfetmek üzere evrende yol alırlar. Teknolojileri suni supernova patlamaları yaratabilecek kadar gelişmiştir. Her türlü müdaheleyi doğa olayı süsü vererek yaptıklarından gizliliklerini daima koruyabilmişlerdir.

Özetle Anunnaki ve orduları Dünyayı 65 milyon yıl önce keşfederler ancak mevcutta oluşturmak istedikleri zeki yaşam formları için uygun bir habitat yoktur, dev sersem sürüngenler dünyaya hakimdir. Marduklular chicxulub göktaşına müdahele ederler..manyetik çekim alanlarından etkilenmeyen ve içinde çok özel değerli radyoaktif madde bulunduran bir meteor yaratırlar ve günümüz meksaika körfezi civarına bunu nişanlarlar. Sonuçta kitlesel bir temizlik yapılmıştır ve küçük memeliler hariç tüm canlılar yok olmuştur. Çarpışma anında açığa çok özel bekerel değerde bir radyoaktif madde olan prejapatium açığa çıkar ve dünya atmosferine karışır. Hayatta kalan tüm sürüngenler buzul çağıyla beraber tamamen yok olur, diğer tüm memeliler ise bundan etkilenirler ve zamanla onları primat formuna dönüştürecek yolda mutasyona uğrarlar. Amaç daha zeki ve işe yarar maymun-primat hayvanlar, yani insanları yaratmaktır.

Burdan faydalanarak air-hockey oyunumda bir aseroidi oyun alanının ortasındaki bouncing-ball’a adapte edeceğim. Gelecek bölümlerde multiplayer Space-shooter oyunum için çok daha ilginç bölümlerle, karakterler, ırklar ve logoları ile tekrar görüşeceğiz.. ;D

see sumerian dictionary for meanings

Leave a Reply