PerfumeBucket / Vedat Ozan ile Röportaj

  

Vedat Ozan kimdir?

Türkiye’de kokudan gelip kokuya giden her şeyi tartışabileceğiniz nadir insanlardan biri. Her hafta doktora tezine yaklaşan bir çalışmayla programlarını hazırlar ve programlarının her birinin transkripsiyonu yaklaşık 23.000 karakter tutar. bu karakterlerin en az 20.000’i saf, doğru, ve kısa bilgileri içerir. türkçeyi mükemmel kullanır.

Geçen hafta Bihter Ergül ile yaptığım roportajda, essansların insan üzerinde yarattığı piskolojik etkiler ve piskolojinin esans seçimindeki etkisi üzerine yoğunlaşan bir sohbet gerçekleştirmiştik. Bunların yanı sıra, fiziksel özelliklerin, yaşam tarzının, yeme alışkanlıklarının ve benzeri özelliklerin parfüm seçiminde nasıl roller oynadığından bahsetmiştik. Bihter hanımdan sonra Vedat Ozan ile yapacağım roportaj için benzer bir şekilde sorular oluşturarak gittim fakat Vedat bey olaya hiç beklemediğim bir şekilde yaklaştı ve o beni yönlendirdi. Benim için çok faydalı ve bilgilendirici bir ziyaret oldu.

Vedat bey Bihter hanımın aksine piskolojik ve fizyolojik etkilerden bahsetmek yerine bana parfümün kimyası ve essansların dünyasından bahsetti. Parfümün tarihinden, insanların bu konudaki hatalarından, bahsederek beni aydınlattı. Konuda işime yarayabilecek varolan kitap, makale ve bu konuda en iyi database e sahip websitelerine beni yönlendirdi. Bana kütüphanesinde varolan parfüm ansiklopedilerinden, kitaplarından faydalı gördüğü bölümlerin fotokopilerini temin etti.

Bihter hanım ve Vedat bey parfüme çok farklı açılardan yaklaşıp, farklı tonlarda beni aydınlatırken biryanda da birbirlerini, konuyu ve aklımdaki soru işaretlerini tamamlamış oldular.

İşte Vedat bey ile görüşmemden sonra temin ettiğim notlardan, kaynaklardan bazıları.

ozgeoz_history

ozgeoz_source

Leave a Reply