Hem springbreak’te hem de sonrasında gelişen/gelişmeye devam eden wristband tasarımım hakkındaki bilgileri anlatmak istiyorum. En son postladığım tasarımdan bu yana bir çok değişiklik oldu.
Öncelikle “üçgen” formundaki tasarımı dikdörtgene yaklaştırdım çünkü uyumu gösterecek olan şekillerim büyüklü küçüklü olucaklarından daha geniş bi bölgeye yayılmalıydı. Örnek vermek gerekirse, toprak grubunun bütün şekilleri ufak fakat hava grubunda büyük bir daireye ihtiyacım olucak, dolayısıyla ufak üçgen formu bunun için yeterli değildi. Tüm işaretlerin yerleri – çıkntı girinti olup olmayacaklarını ufak bir tablo hazırlayarak yaptım.
Tasarımı oturtmak için gene işe çizimle başladım, bu sırada farklılıklar oldu. bilekliği ikiye bölmeye karar verdim. Uyumun gösterilceği şekillerin olduğu yeri ayrı bir toka gibi yapmaya karar verdim.
Gittiğim 3d printer’cı 3dörtgen’de renk seçeneklerini inceledim ve her gruba özel bir “toka” ve “desen” yapmaya karar verdim, renkleri de çarpıcı olması için karşıt renklerden seçtim:
ateş gurubu -> toka rengi: kırmızı desen rengi:yeşil-kırmızı
hava grubu-> toka rengi: mor desen rengi:sarı-mor
su grubu-> toka rengi: mavi desen rengi: turuncu-mavi
toprak grubu-> toka rengi: turuncu desen rengi: mavi-turuncu
Bu durumda kafamda gelişen desenleri asıl bileklik kısmında kullanabilirim şeklinde düşündüm.
İlk olarak toka kısmını 3d printer’cı da modelledikten sonra bastırdım. ilk fotoğraf process’i gösteriyor.
Bunlardan sonrasında düşündüğüm şeyler genel olarak desenleri kumaşa geçirmek ve kapamasını nasıl yapıcağım üzerineydi.
İlk olarak ateş ve su grubu için desen ürettim:
su grubu için damla formundan,
ateş gurubu içinse ateşin üçgen formundan etkilenerek desen üretmeye başladım.
Bunlardan sonra ise, bayazıd tarafında dökümcü gezdim ve takı atölyelerini gezdim bu tarz yerler bana genel olarak kapama fikri hakkında fikir verdiler. Buna ek olarak; toka kısmını bir de gümüş olarak yaptırmaya karar verdim belki bileklik kısmında deri kullanırım ve erkekler için daha maskülen bir seçenek olarak kalabilir.
Resimlere bakınca çok alakasız gözüktüğünün farkındayım 🙂
Soldaki siyah materyal kapama rengimi göstermek için sağdaki ise kapatış tarzı için, fakat ben bu lale formunu kendi şekillerimle uyumlu olması için geometrik olarak yaptırıcam. üst kısım ters üçgen, alt kısımsa daire olacak.
Daha sonra kumaşın altına geçirceğim materyallerden satın aldım, bu dayanıklılık açısından deri de olabilir. Fakat kumaş kapatacağı için gerek kalmayabilir, onlarda lacivert olan 1.5, kırmızı ise 1 cm, bunu kumaşıma göre kullanıcam, hangisi tam uyarsa.
Bütün bunlardan sonra kumaş boyamaya başladım ve açıkçası gerçekten zorlandım, amacım ilk başta bi kalıp yaratıp onu kumaşın üstüne koyup direk boyama işlemine geçmekti lakin kalıp yaratmak bir asetatın üstüne şekil çizip kesmeye çalışarak cidden çok zorlu oldu direk deseni çizmeye başladım ve boyama kısmı da hiç alışık olmadığım için beni çok zorladı ve tabii ki bir baskı kadar precise bi görüntü olmadı. Bu sorunu kumaş baskısı için alternatif bularak çözücem, ya da bu da olmazsa aklımda başka planlar da var.
Çok sketchy bi görüntü ama gene de tarzı gösterme açısından deseni bitirip tokaya taktım ve şu anda elimdeki görüntü bu: